Atopische dermatitis (Atopie) is een chronische huidziekte bij honden en katten. Het is een huidziekte met sterk wisselende klachten van huidontsteking en jeuk. Atopie bekent dat je hond of kat overgevoelig of zelfs allergisch is voor stoffen uit de omgeving zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, bepaalde pollen of bijvoorbeeld bepaalde grassoorten.

Atopie is geen ziekte, het is een (erfelijke) aanleg om een allergische aandoening te krijgen. Bij hond en katten komt deze allergische aandoening meestal via de huid tot uiting, dit heet atopische dermatitis (Atopie).

Hoe herken je atopie bij uw hond of kat?

Jeuk is één van de belangrijkste symptomen van atopie bij honden en katten. Honden en katten worden hier gek van en doen er dan ook alles aan om de jeuk weg te nemen. Ernstig krabben, likken en zelfs bijten zijn het gevolg dat het ook voor de huid van de hond of kat vervelende gevolgen heeft. De huid van je hond of kat kan rood worden, schilferen, kaal worden, verdikken (olifantenhuid) of zwart verkleuren. Dit is overigens een kleine opsomming van de klachten en zeker geen volledige.

Door infecties kunnen de klachten erger worden. Er ontstaan dan pukkels of puistjes, korsten en nog meer jeuk. De ernst van de klachten kan per seizoen wisselen of het hele jaar door gelijk zijn. Een hond of kat met atopie kun je niet genezen omdat de (erfelijke) aanleg niet kan worden veranderd. Wel kun je de klachten en bijkomende problemen zo goed mogelijk onder controle houden.

Atopische dermatitis (Atopie) behandelen bij honden en katten

Is er dan niets te doen aan atopie bij je hond of kat? Nee helaas niet.. Atopie bij honden en katten is namelijk niet te genezen. Wel kun je als baasje de oorzaken / gevolgen zo goed mogelijk onder controle houden. Dit doe je door helder te krijgen welke combinatie van prikkels de klachten veroorzaken / verergeren. Dit is voor iedere hond of kat met atopie weer anders. Door hier zo veel mogelijk rekening mee te houden, kun je voor de meeste atopische honden en katten de jeuk en de huidontsteking tot een minimum beperken. Daarnaast zijn er tal van (chemische) middelen verkrijgbaar. Maar hoe verstandig is het om te beginnen aan dergelijke pilletjes en drankjes? In hoeverre zijn deze middelen chemisch? En hebben deze middelen bijwerkingen waar jouw hond of kat wellicht last van kan krijgen? Wat je wel kunt doen is de klachten van jouw hond of kat verlichten. Minder jeuk.. minder krabben..

Kies voor 100% natuurlijk! HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat.

Er is een volledig natuurlijk middel dat een gezond alternatief biedt voor de bekende (chemische) medicijnen. Paardenmelk. Paardenmelk voor hond en kat van HoKaVit.. Een 100% natuurproduct.! Verkrijgbaar als capsules of als poeder. Paardenmelk is vast niet het eerste waar je aan gedacht hebt. Echter heeft paardenmelk een aantal zeer bijzondere eigenschappen. Eigenschappen die uitermate goed passen in de behandeling van atopie van je hond of kat. Zo heeft paardenmelk een gunstige invloed op de huid en helpt het de beschadigde en gevoelige (droge tot zeer droge) huid te herstellen.

HoKaVit.. is een speciaal vervaardigd voedingssupplement op basis van gevriesdroogde paardenmelk, geschikt voor toedienen aan honden en katten van alle rassen. Geef jouw hond of kat dagelijks HoKaVit.. paardenmelk en het draagt bij aan het herstellend vermogen van de huid om te genezen, om de jeuk af te laten nemen en het krabben te verminderen. Paardenmelk zit boordevol vitaminen en mineralen. Andere voordelen van paardenmelk zijn:

  • Gunstig voor hart en bloedvaten
  • Goed voor de vacht en huid
  • Bevordert herstel na ziekte
  • Bevordert een goede werking van de maag-, en darmflora

HoKaVit.. is een product van Paardenmelkerij de Lage Wierde

HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat is een product van Paardenmelkerij de Lage Wierde waar de familie De Winter woont. Hier wordt – sinds 2002 – dagelijks gewerkt aan een uniek en gezond natuurproduct: paardenmelk. De paarden die de melk produceren, worden het hele jaar door in de watten gelegd op de boerderij. De landelijke omgeving én goede verzorging van de paarden liggen aan de basis van deze gezonde drinkmelk. Het is al heel lang bekend dat paardenmelk op de darmen, weerstand en huid van de mens een gunstig effect heeft. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer dieren, die baat hebben bij de positieve eigenschappen van deze bijzondere melk.

HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat bestellen? Bestel in de webshop!

HoKaVit.. voor de gezondheid van uw huisdier!