Jeuk.. Heel veel jeuk.. En jeuk betekent bijten, likken en krabben.. Een natte, kapotte plek ontstaat die warm aanvoelt? Dan heeft je hond of kat last van zogeheten hotspots.

Hotspots zijn lokale huidontstekingen die plotseling kunnen ontstaan. Vaak begint het met jeuk, zonder dat er op het eerste gezicht iets aan de huid is te zien. Hierna duurt het niet lang voordat er veelal een natte, kapotte plek ontstaat die warm aanvoelt. Deze plekken (hotspots) geven vaak veel irritatie waardoor je hond of kat gaat likken en bijten. Het vervelende van hotspots is dat jouw hond of kat eigenlijk zelf deze aandoening veroorzaakt en in stand houdt. Hiervoor is een behandeling nodig om te voorkomen dat de hotspot zich snel zal uitbreiden.

Hotspots bij hond en kat oorzaak en verlichting

Alles wat de huid irriteert en waardoor je hond of kat zichzelf kan gaan bijten of krabben, kan een hotspot veroorzaken. Hotspots zitten meestal op het achterste deel van de rug, de achterpoten en bij de oren, maar kunnen overal op de hond of kat voorkomen. Waar mensen vertellen wat er aan de hand is, wordt dit voor honden en katten vanzelfsprekend een stuk lastiger. Natuurlijk merk je wel dat er iets met je hond of kat aan de hand is, maar soms is het wel lastig om er achter te komen wat het dan precies is.

Een hotspot bij een hond of kat heeft vaak een dieper liggende oorzaak. Deze oorzaak moet in de meeste gevallen gezocht worden in een vlooien -of tekenbeet, maar ook een ontsteking aan bijvoorbeeld het oor of een allergie kan een oorzaak zijn van een hotspot. Een hotspot veroorzaakt jeuk en dit gaat je hond of kat te lijf door krabben, bijten en likken. Helaas verergeren hierdoor de klachten en ontstaat de hotspot.

Een hotspot bij je hond of kat herken je snel. Het ziet er namelijk uit als een rode natte plek. Een hotspot kan zich binnen enkele uren openbaren en kan zich ook snel uitbreiden. Naast jeuk is deze plek vaak ook erg pijnlijk en dat uit een hond of kat vaak door letterlijk te gaan piepen van pijn. Als je een hotspot ontdekt bij jouw hond of kat, dan is het belangrijk dat je meteen actie onderneemt.

Symptomen van hotspots bij honden en katten

  • Jouw hond of kat krabt veel op een plek
  • Soms wil je hond of kat niet eten en heeft hij koorts
  • Bij nadere inspectie zie je een vuurrode huid / natte plek in de vacht

De symptomen van huidklachten bij honden en katten verschillen niet zoveel van die van mensen. Ook de huid van honden en katten ziet er in geval van huidklachten vaak vurig / rood / branderig uit. Je ziet dat ze last hebben van jeuk en/of pijn. Ze likken of krabben er constant aan. Ook voor honden en katten zou het beter zijn als ze van deze plekken af zouden blijven.

Uiteraard moet de oorzaak worden aangepakt. Het beste wat je kan doen is even langs de dierenarts voor het stellen van de juiste diagnose. Meestal wordt een antibioticakuurtje voorgeschreven, maar dit verlicht niet altijd direct de klachten. Ook worden vaak crèmes of zalven (met Cortison) gebruikt om grip te krijgen op de problemen. Omdat het niet fijn is om jouw hond of kat te zien lijden wil je natuurlijk zo snel mogelijk de klachten van jouw hond verlichten.

Hotspots van je hond of kat verminderen

Je kunt ook zelf al wel iets doen om de jeuk en pijn aan de hotspot te verlichten / verminderen. Laten we beginnen met de allerbelangrijkste en dat is het geven van een beetje extra aandacht en liefde. Daarnaast zijn er tal van (chemische) middelen verkrijgbaar m.b.t. hotspots bij honden en katten. Maar hoe verstandig is het om te beginnen aan (chemische) pilletjes en drankjes om jouw hond of kat snel af te helpen van zijn/haar hotspots? En hebben deze middelen bijwerkingen waar jouw hond of kat wellicht last van kan krijgen?

Kies voor 100% natuurlijk! HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat.

Een volledig natuurlijk middel dat zeer effectief is als het gaat om het verlichten van klachten en het herstellen van de beschadigde huid bij hotspots is paardenmelk voor hond en kat van HoKaVit.. HoKaVit.. is een 100% natuurproduct, dat snel verlichting brengt bij jouw hond of kat. Paardenmelk staat bekend om zijn hydraterende werking en het draagt bij aan het herstel van de beschadigde huid.

HoKaVit.. is een speciaal vervaardigd voedingssupplement op basis van gevriesdroogde paardenmelk, geschikt voor toedienen aan honden en katten van alle rassen. Geef jouw hond of kat dagelijks HoKaVit.. paardenmelk (capsules of poeder) en draag bij aan een gezonde huid / vacht van jouw hond of kat. Verbeter / verminder op een natuurlijke wijze de huidklachten / hotspots bij je hond of kat. Paardenmelk zit boordevol vitaminen en mineralen. Andere voordelen van paardenmelk zijn:

  • Gunstig voor hart en bloedvaten
  • Goed voor de vacht en huid
  • Bevordert herstel na ziekte
  • Bevordert een goede werking van de maag-, en darmflora

Bovendien is paardenmelk een ware traktatie voor je hond of kat. Door jouw hond of kat dagelijks HoKaVit.. paardenmelk te geven verwen je je trouwe maatje ook nog eens.

HoKaVit.. is een product van Paardenmelkerij de Lage Wierde

HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat is een product van Paardenmelkerij de Lage Wierde waar de familie De Winter woont. Hier wordt – sinds 2002 – dagelijks gewerkt aan een uniek en gezond natuurproduct: paardenmelk. De paarden die de melk produceren, worden het hele jaar door in de watten gelegd op de boerderij. De landelijke omgeving én goede verzorging van de paarden liggen aan de basis van deze gezonde drinkmelk. Het is al heel lang bekend dat paardenmelk op de darmen, weerstand en huid van de mens een gunstig effect heeft. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer dieren, die baat hebben bij de positieve eigenschappen van deze bijzondere melk.

Ook HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat bestellen? Bestel in de webshop!

HoKaVit.. voor de gezondheid van uw huisdier!

HoKaVit.. ondersteunt bij huidklachten / hotspots bij je hond en kat