Jeuk.. Vurige plekken of bultjes gepaard met veel jeuk. Heel veel jeuk.! En jeuk betekent krabben..

Ook huisdieren zoals honden en katten kunnen last hebben van jeuk. Waar mensen vertellen wat er aan de hand is, wordt dit voor honden en katten vanzelfsprekend een stuk lastiger. Natuurlijk merk je wel dat er iets met je hond of kat aan de hand is, maar soms is het wel lastig om er achter te komen wat het dan precies is.

Je hond of kat kan zich goed zelf verzorgen, dus hij krabt zich af en toe om zich te ontdoen van insecten en andere irriterende dingen. Maar als je opgemerkt dat je hond of kat zich een aantal dagen lang steeds blijft krabben of als je ziet dat de huid is ontstoken, dan kan dit erop duiden dat er iets mis is.

Symptomen van jeuk bij honden en katten

Jeuk is een reactie van de huid op een uitwendige of inwendige ‘aandoening’ en is geen ziekte op zich maar een symptoom. Je hebt vaak al snel door wanneer jouw hond of kat last heeft van jeuk.

De meest voorkomende symptomen van jeuk bij honden en katten zijn:

 • Bijten, likken en krabben
 • Met de kop schudden en over de grond schuren
 • Dikke en vettige huid en open plekken
 • Een stinkende huid en/of vacht
 • Een rode huid
 • Een schilferige huid
 • Korstjes

De symptomen van jeuk bij honden en katten verschillen niet zoveel van die van mensen. Ook de huid van honden en katten ziet er in geval van jeuk vaak vurig, rood en branderig uit. Je ziet dat ze last hebben van jeuk en/of pijn. Ze likken en/of krabben er constant aan. Ook voor honden en katten zou het beter zijn als ze van deze plekken af zouden blijven. Het beste wat je kan doen is even langs de dierenarts voor het stellen van de juiste diagnose.

Jeuk van je hond of kat verminderen

Je kunt ook zelf al wel iets doen om de jeuk en soms ook pijn te verlichten / verminderen. Laten we beginnen met de allerbelangrijkste en dat is het geven van een beetje extra aandacht en liefde. Daarnaast zijn er tal van (chemische) middelen verkrijgbaar m.b.t. jeuk bij honden en katten. Maar hoe verstandig is het om te beginnen aan (chemische) pilletjes en drankjes om jouw hond of kat snel af te helpen van zijn/haar jeuk? En hebben deze middelen bijwerkingen waar jouw hond of kat wellicht last van kan krijgen?

Je hond of kat krabt veel en heeft duidelijk jeuk

Bij jeuk en/of een schilferige huid wordt al snel gedacht dat het simpelweg om problemen met de huid gaat. Er worden dan vaak crèmes of zalven gebruikt om grip te krijgen op de problemen. Dit leidt echter in veel gevallen niet tot het gewenste resultaat. Want de behandeling van buitenaf verzorgt en verbetert weliswaar – van korte duur – de aangedane plekken, maar pakt niet de eigenlijke oorzaak van de problemen aan. 9 van de 10 keer worden huidklachten als jeuk, eczeem en psoriasis veroorzaakt door een verstoorde maag- darmflora of nierproblemen. Een aanpak van binnenuit is dus belangrijk.

Kies voor 100% natuurlijk! HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat.

Er is een volledig natuurlijk middel dat zeer effectief is als het gaat om het verminderen van jeuk bij honden of katten is paardenmelk voor hond en kat van HoKaVit.. Een 100% natuurproduct, dat snel verlichting brengt bij jouw hond of kat. Paardenmelk staat bekend om zijn hydraterende werking en het draagt bij aan het herstel van de beschadigde huid.

HoKaVit.. is een speciaal vervaardigd voedingssupplement op basis van gevriesdroogde paardenmelk, geschikt voor toedienen aan honden en katten van alle rassen. Geef jouw hond of kat dagelijks HoKaVit.. paardenmelk (capsules of poeder) en draag bij aan een gezonde huid / vacht van jouw hond of kat. Verbeter / verminder op een natuurlijke wijze de jeuk bij je hond of kat. Paardenmelk zit boordevol vitaminen en mineralen.

Andere voordelen van paardenmelk zijn:

 • Gunstig voor hart en bloedvaten
 • Goed voor de vacht en huid
 • Bevordert herstel na ziekte
 • Bevordert een goede werking van de maag-, en darmflora

Bovendien is paardenmelk een ware traktatie voor je hond of kat. Door jouw hond of kat dagelijks HoKaVit.. paardenmelk te geven verwen je je trouwe maatje ook nog eens.

HoKaVit.. is een uniek voedingssupplement voor honden en katten op basis van natuurzuivere paardenmelk.

HoKaVit.. is een product van Paardenmelkerij de Lage Wierde

HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat is een product van Paardenmelkerij de Lage Wierde waar de familie De Winter woont. Hier wordt – sinds 2002 – dagelijks gewerkt aan een uniek en gezond natuurproduct: paardenmelk. De paarden die de melk produceren, worden het hele jaar door in de watten gelegd op de boerderij. De landelijke omgeving én goede verzorging van de paarden liggen aan de basis van deze gezonde drinkmelk. Het is al heel lang bekend dat paardenmelk op de darmen, weerstand en huid van de mens een gunstig effect heeft. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer dieren, die baat hebben bij de positieve eigenschappen van deze bijzondere melk.

Natuurproduct
De samenstelling van onze producten is altijd gelijk, maar omdat het een 100% natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak variëren. Het is natuurzuiver, dus zonder chemische toevoegingen zoals gluten, gist, kleur, geur of conserveermiddel.

Ook HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat bestellen? Bestel in de webshop!

HoKaVit.. voor de gezondheid van uw huisdier!

HoKaVit.. verminderd en verhelpt jeuk bij hond en kat