Honden zijn de meest favoriete huisdieren. Onze maatjes.. Waar we alles voor over hebben. Honden zijn dan ook voor veel mensen veel meer dan zomaar hun huisdier. Je zorgt natuurlijk goed voor jouw hond en probeer je zoveel mogelijk te voorkomen dat je hond ziek wordt of zich niet lekker voelt.

Vermoeidheid hond

Ook honden kunnen wel eens last hebben van kwaaltjes waar ook jij vast wel eens last van hebt. Bijvoorbeeld weinig of geen energie hebben waardoor jouw hond zich vermoeid en futloos voelt. Als je dit bij jouw hond opmerkt dan is er echt geen reden om in paniek te raken. De kans is groot dat jouw hond ietwat oververmoeid is of heeft last van een lagere weerstand.

Oververmoeidheid bij honden kan er net even anders uitzien dan bij mensen. Ook honden kunnen er ook echt even niet lekker van zijn. Hun functioneren is dan niet meer optimaal en kan er soms uitzien als een zieke hond. Zelf hun eten kunnen ze hierdoor even laten staan. Ook spugen en overgeven kan erbij horen.

Mijn hond is sloom en lusteloos

Voor iedere hondeneigenaar is het belangrijk om vermoeid te kunnen herkennen, zodat je voorkomt dat de hond over zijn eigen grenzen heen gaat. Honden die (over)vermoeid zijn functioneren niet optimaal. Ze kunnen alle informatie om zich heen niet meer goed verwerken. Ze hebben minder focus en worden ook motorisch onhandiger. Dit verhoogt het risico op een misstap of een valpartij. Ook heeft vermoeidheid invloed op het afweersysteem van een hond, bij chronische vermoeidheid wordt een hond sneller ziek.

Hoe herken je (over)vermoeidheid bij je hond?

Vermoeidheid bij je hond kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door te lang actief zijn, te intensief bewegen, te veel prikkels of te weinig slaap. In het algemeen kun je letten op de volgende signalen:

 • je hond heeft z’n tong vaker of langer dan normaal uit de bek hangen
 • je hond hijgt en voelt warm aan
 • je hond heeft wallen onder de ogen
 • je hond zijn ogen zijn rood
 • je hond zijn kop ziet er gespannen uit
 • je hond is (veel) drukker of juist (veel) trager dan normaal
 • je hond luistert minder goed en reageert trager dan normaal
 • je hond is prikkelbaar; bijvoorbeeld uitvallen naar honden, veel blaffen of afzonderen
 • je hond heeft minder controle over zijn bewegingen en zijn coördinatie neemt af

Als een hond razend actief is geweest, is het heel normaal dat hij het daarna even rustig aan doet. Na een lange dag in een hondenspeelweide of een pittige wandeling is het logisch dat je hond één of twee dagen wat meer slaapt dan nornaal. Ook het karakter van je hond is hierbij van invloed. Bij een meer angstige en onzekere hond kan een grote drukte ook stress en vermoeidheid veroorzaken. Maar langdurige vermoeidheid is een teken dat er meer aan de hand is. Het beste wat je kan doen is even langs de dierenarts voor het stellen van de juiste diagnose.

Genoeg rust is heel belangrijk!

Er zijn verschillende middelen te verkrijgen om de vitaliteit je hond te vergroten en deze weer op peil te brengen. Echter zijn het merendeel van deze middelen zijn chemische middelen in de vorm van een drankje of tabletje. Waarom zou je jouw hond blootstellen aan deze chemische middelen als er ook een volledig natuurlijk middel verkrijgbaar is?

Paardenmelk verhoogt de vitaliteit van jouw hond

Paardenmelk voor hond en kat van HoKaVit.. Een 100% natuurproduct.! Verkrijgbaar als capsules of poeder. HoKaVit.. is een speciaal vervaardigd voedingssupplement op basis van gevriesdroogde paardenmelk, geschikt voor toedienen aan honden en katten van alle rassen. Geef jouw hond of kat dagelijks HoKaVit.. paardenmelk en draag bij aan een gezonde dosis vitaliteit van jouw hond.

Paardenmelk zit boordevol vitaminen en mineralen. Bovendien is paardenmelk zeer rijk aan ijzer en dit is precies wat nodig is voor een juiste vitaliteit en een juist energielevel. Andere voordelen van paardenmelk zijn:

 • Gunstig voor hart en bloedvaten
 • Goed voor de vacht en huid
 • Bevordert herstel na ziekte
 • Bevordert een goede werking van de maag-, en darmflora

Bovendien is paardenmelk een ware traktatie voor je hond of kat. Door jouw hond of kat dagelijks HoKaVit.. paardenmelk te geven verwen je je trouwe maatje ook nog eens.

HoKaVit.. is een product van Paardenmelkerij de Lage Wierde

HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat is een product van Paardenmelkerij de Lage Wierde waar de familie De Winter woont. Hier wordt – sinds 2002 – dagelijks gewerkt aan een uniek en gezond natuurproduct: paardenmelk. De paarden die de melk produceren, worden het hele jaar door in de watten gelegd op de boerderij. De landelijke omgeving én goede verzorging van de paarden liggen aan de basis van deze gezonde drinkmelk. Het is al heel lang bekend dat paardenmelk op de darmen, weerstand en huid van de mens een gunstig effect heeft. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer dieren, die baat hebben bij de positieve eigenschappen van deze bijzondere melk.

Ook HoKaVit.. paardenmelk voor hond en kat bestellen? Bestel in de webshop!

HoKaVit.. voor de gezondheid van uw huisdier!